Ιστορική Αναδρομή

Ανοίξαμε το μικρό μας εργαστήριο σαπουνιών το 2013. Η ιδέα προέρχεται από τις οικογένειες των γονιών μας , γιατί η γιαγιάδες μας έκαναν σαπούνια χρόνια πριν από εμάς! Με βάση το παραδοσιακό τρόπο παραγωγής σαπουνιού, δημιουργήσαμε μια μεγάλη ποικιλία φυτικών σαπουνιών με βάση το Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας, προσθέτοντας αρώματα και προϊόντα της ελληνικής γης, βότανα, φρούτα, μέλι από τον ντόπιο μελισσοκόμο μας, κατσικίσιο και γαϊδουρίσιο γάλα από ντόπιους κτηνοτρόφους. Αφήστε τον εαυτό σας να μπει στον πειρασμό από τα αυθεντικά και εμπνευσμένα από τη Ελληνική φύση προϊόντα μας, ή προσφέρετε τα ως δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τα φυσικά καλλυντικά μας δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, ούτε τεχνητές χρωστικές ουσίες. Είναι αγνά και δεν προκαλούν ερεθισμό του δέρματος. Όλα τα φυσικά καλλυντικά που παρασκευάζουμε έχουν φυσικά συστατικά που καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματος και το εξυγιαίνουν. Περιέχουν βιταμίνες, ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας και αμυγδαλέλαιο που απορροφώνται αμέσως από την επιδερμίδα.

Τα φυσικά αυτά συστατικά που απορροφώνται από το δέρμα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, αποκαθιστούν τη βλάβη των κυττάρων και βελτιώνουν το οξυγόνο και τη ροή του αίματος στο δέρμα. Επιπλέον συσφίγγουν το δέρμα, μειώνουν τις γραμμές και τις ρυτίδες, αποκαθιστούν τον αποχρωματισμό και προστατεύουν το δέρμα από τα περιβαλλοντικά στοιχεία.

Σχετικά με το χειροποίητο σαπούνι

Τα χειροποίητα σαπούνια και τα καλλυντικά είναι χειροποίητα προϊόντα, που γενικά δημιουργούνται σε μικρές παρτίδες από χειροτέχνες σαπωνοποιούς.

Σε αντίθεση με τα εμπορικά προϊόντα, οι μικρές παραγωγικές μονάδες έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν εξαιρετικά μοναδικά προϊόντα χρησιμοποιώντας συστατικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών τους.

Το χειροποίητο σαπούνι είναι ένα μείγμα τόσο της επιστήμης όσο και της τέχνης.

Ως επιστήμη, η παρασκευή σαπουνιών και καλλυντικών ακολουθεί τους νόμους της χημείας.

Ως τέχνη, η δημιουργικότητα μέσω του μοναδικού συνδυασμού των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σχημάτων, των μεγεθών, των συνθέσεων είναι απεριόριστη.

Παρόλο που υπάρχουν λίγοι μόνο τύποι σαπουνιού και ένας περιορισμένος αριθμός συνηθισμένων συστατικών σαπουνιού , ακόμη και μια γρήγορη ματιά στη συλλογή σαπουνιών καθιστά σαφές ότι κάθε σαπωνοποιός δίνει το δικό του αποτύπωμα στα προϊόντα του, καθιστώντας τα ατομικά και μοναδικά.

Όποια και αν είναι οι ανάγκη σας, υπάρχει ένα χειροποίητο σαπούνι που είναι ιδανικό για εσάς .

Τα χειροποίητα καλλυντικά είναι γενικά λιγότερο καλλιτεχνικά και πιο λειτουργικά, αλλά κατασκευάζονται σε μικρές παρτίδες από παράγωγους που όμως επιδιώκουν να συνδυάσουν τα καλύτερα δυνατά συστατικά σε μοναδικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Γιατί Χειροποίητο σαπούνι;

Oι κρέμες, οι λοσιόν, τα serum, οι βόμβες, τα άλατα μπάνιου, τα scrubs και μια μυριάδα άλλων προϊόντων τείνουν να αντικατοπτρίζουν την ικανότητα και το πάθος του κάθε χειροτέχνη παραγωγού.

Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε μικρές, χειροποίητες παρτίδες, επομένως μπορούν να επωφεληθούν από την διαδικασία παραγωγής και τα συστατικά που περιέχουν, κάτι που είναι ανεφάρμοστο σε μια μεγάλη εμπορική παραγωγή.

Έγραψαν  για εμάς:

Συνέντευξη στο epixeiro

central_logo_web